Rašković Ivić: Glasovi kupovani za 2.000 dinara

Šef poslaničke grupe Pokret za spas Srbije - Nova Srbija Sanda Rašković Ivić tvrdi da je na beogradskim izborima uočeno mnogo “povreda prava izbornog procesa”.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2018.

12:52

Rašković Ivić: Glasovi kupovani za 2.000 dinara
screenshot

“Pre svega imamo povredu prava kandidovanja, to se odnosi na kandidaturu kod Belog. Imamo povredu prava glasanja, zatim davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem", rekla je Rašković Ivić, ustvrdivši da su glasovi birača kupovani za 2.000 dinara i da za to postoje dokazi.

Ona je na konferenciji za novinare, prvog dana prolećnog zasedanja parlamenta, rekla da je navodno bilo i zloupotrebe prava glasanja, načina sastavljana "netačnih biračkih spiskova, kao i povredu tajnosti glasanja”.

Prema njenim rečima, nepravilnosti su zabeležene na osam biračkih mesta i dodala da je među tim nepravilnostima zabekežebi u, kako tvrdi, postojanje paralelnih biračkih spiskova.

Navela je i da su na nekoliko biračkih mesta zabeleženi fizički incidenti, napadi na posmatrače i građane unošenje praznih biračkih listića, organizovanog kolektivnog glasanja.

Za te navedene nepravilnosti ona odgovornim smatra ministra policije Nebojšu Stefanovića, kojeg je nazvala "saučesnikom u mega malverzacijama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: