BiH: Dva Srbina uhapšena zbog ratnih zločina

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) rano jutros su na području Prijedora uhapsili Dragomira Tintora i Miću Jurišića.

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

11:12

BiH: Dva Srbina uhapšena zbog ratnih zločina

Uhapšeni su osumnjičeni da su 1992. godine počinili ratni zločin na području mesta Čarakovo kod Prijedora

Tintor i Jurišić su osumnjičeni da su kao pripadnici vojno-policijskih struktura Vojske RS, lično i direktno, učestvovali u napadima na bošnjačko civilno stanovništvo u mestu Čarakovo i okolnim mestima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U tim mestima počinjen je progon bošnjačkog civilnog stanovništva, izvršen je veliki broj ubistava, silovanja, hapšenja fizičkih zlostavljanja žrtava, pljačkanjem i razaranjem objekata, nečovečnim postupanjem, kao i deportacijom stanovništva u logore Keraterm, Omarska i Trnopolje, stoji u sapštenju.

Sve to je dovelo do progona gotovo celokupnog civilnog stanovništva bošnjačke nacionalnosti iz mesta Čarakovo, kao i iz Prijedora i okoline, 1992. godine, ističe se u saopštenju.

Posle hapšenja, osumnjičeni će biti prebačeni u Sarajevo i predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i odlučiti o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom. ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: