Mladić dolazi na izricanje presude, koliko će izdržati...

Advokat Ratka Mladića, kome se danas pred Haškim tribunalom izriče prvostepena presuda za ratne zločine, izjavio da će optuženi doći na izricanje presude.

Izvor: B92, RTS

Sreda, 22.11.2017.

08:11

Mladić dolazi na izricanje presude, koliko će izdržati...
Getty images

Podsetimo, prethodnih dana spekulisalo se da li će ratni komandant Vojske Republike Srpske doći u sudnicu Haškog tribunala zbog lošeg zdravstvenog stanja.

"On će doći i želi da dođe", rekao je Mladićev advokat Branko Lukić za RTS. Jedino je neizvesno koliko će on moći da odsedi u sudnici, budući da se očekuje da će samo čitanje presude trajati oko dva sata.

Jedino je neizvesno koliko će on moći da odsedi u sudnici, u kontinuitetu, rekao je još Lukić RTS-u, budući da se očekuje da će samo čitanje presude trajati oko dva sata, a Mladiću je već nekoliko puta prekidano suđenje zbog toga što mu loše zdravstveno stanje nije omogućavalo prisustvo u sudnici.

Ispred zgrade u Hagu već je gužva, javio je reporter RTS-a, dodajući da su brojne televizijske ekipe od ranog jutra postavile svoje kamere ispred zgrade suda.

Podsetimo, presuda Ratku Mladiću već je napisana i za danas u 10 časova uzakazano je njeno čitanje.

Mladić je optužen za genocid nad oko 7.000 Muslimana iz Srebrenice, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i otimanje “plavih šlemova“ UN.

Dve tačke optužnice Mladića terete za genocid, a pet za zločine protiv čovečnosti: progon, istrebljenje, ubistva deportacije i prisilno premeštanje, kao zločine protiv čovečnosti. U dodatnih pet tačaka, Mladić je optužen je i za ubistvo, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje talaca, kao kršenje zakona i običaja rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: