Aleksina mama: Zašto ste ćutali od 15. oktobra?

Majka Alekse Jankovića oglasila se na Fejsbuku povodom otkrivanja vršnjačkog nasilja u Tehničkoj školi u Aranđelovcu.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

19:05

Aleksina mama: Zašto ste ćutali od 15. oktobra?
Ilustracija: Thinkstock

U pismu je Dragana Janković navela da sve ovo podseća na slučaj zbog kog se ubio njihov sin i pritom se obratila profesorima.

“33 udarca u glavu je dobila devojčica 15. oktobra u školi u Aranđelovcu. Pa, gde će vam duša, profesori? Zašto ste ćutali od 15. oktobra? Zbog ugleda škole, a po glavi deteta“, objavila je Dragana.

Ona se potom izvinila svim prosvetnim radnicima i prijateljima ukoliko su se osetili prozvanim zbog prebijene devojčice, ali i naglasila da je njena osuda upućena kolegama i odgovornima škole u kojoj se nasilje dogodilo. Podsetimo, Draganin sin je izvršio samoubistvo nakon što je trpeo nasilje školskih drugova, a posle toga je pokrenuta inicijativa da se usvoji "Aleksin zakon", koji bi imao za cilj sprečavanje vršnjačkog nasilja, uz mogućnost da nasilnik bude suspendovan iz škole do 30 dana.

Nacrtom zakona je bilo predviđeno i da se nasilniku pruži stručna pomoć, a i da se oduzmu licence i daju otkazi nastavnicima i stručnim licima koja ne prepoznaju nasilje u školi.

Ta ideja nije naišla na podršku u Skupštini Srbije, a na pitanje o tome zbog čega i dalje nije donet Aleksin zakon predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da “to nije tako jednostavno“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: