Službenica GO Voždovac: Svako danas ima kameru i snima...

Službenica GO Voždovac koja je pratila i telefonom snimala ekipu televizije N1 saopštila je da u tome ne vidi ništa sporno, prenosi N1.

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

21:33

Službenica GO Voždovac: Svako danas ima kameru i snima...
Foto: Screenshot

Osim toga, Marina Ralević, koja je šefica odseka za informisanje Službe za informisanje i protokol Gradske opštine Voždovac, istakla je i da prema zakonima Republike Srbije nije zabranjeno snimanje na javnim skupovima.

"Tokom današnjeg događaja u Prnjavoru, primetila sam ljude koji su bili neprijatni prema građanima. Nisam znala o kome je reč, niti da su u pitanju novinari, a još manje koje medijske kuće, pošto danas svako ima kameru i snima", saopštila je ona.

Ralevićeva dodaje da nije krila gde radi niti je, kako tvrdi, imala zlu nameru "već želju da u nekom momentu postavim pitanje ko ima pravo tako da se ophodi prema građanima i da vidim o kome je reč".

Dodaje da se i novinari bave javnim poslom, te je i njihovo delovanje podložno kritici javnosti.

"Ja postavljam pitanje, šta navedena novinarka krije u svom radu, čega se plaši ako joj kao javnoj ličnosti smeta snimanje. Ako se javne ličnosti snimaju, ako imamo pravo da snimimo poštara, lekara, radnika na šalteru, zašto je problem snimati ljude koji čine isto? Pogotovo što se radi o televiziji velike popularnosti u Srbiji, čiji su novinari mega zvezde, te sam sigurna da svakoj televiziji takvog renomea prija kada ih građani prepoznaju i kada promovišu njihov rad", navodi se u saopštenju Marine Ralević.

Iz N1 navode da se to dogodilo dok su novinarka i snimatelj radili anketu s građanima. Na njihovo pitanje ko je ona i zašto ih snima, žena je odgovorila da je zaposlena u opštini i da ih "snima zato što želi da čuje izjave građana".

Na konstataciju novinarke N1 da to može i sama da ih pita, ženska osoba koja se nije predstavila je rekla: "Ne želim".

Žena je nastavila da snima i potom razgovarala s predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem, navodi N1 uz snimak sa lica mesta.

Televizija je zvanično zatražila odgovor opštine Voždovac da li je N1 pod video-nadzorom te opštine, zbog čega ih zaposleni u toj opštini snimaju dok su na radnom zadatku i ko je osoba koja ih je snimala.

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je da novinari nisu samo mete fizičkih i verbalnih napada, kao i da je i “nadzor nad izveštavanjem” takođe pritisak.

Kako navode, današnji slučaj je "logičan nastavak učestalog etiketiranja i targetiranja" TV N1 kao "američke televizije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: