Tramp imenovao Džeroma Pauela na čelo Federalnih rezervi

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je člana Upravnog odbora Federalnih rezervi Džeroma Pauela za novog šefa te institucije.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.11.2017.

20:44

Tramp imenovao Džeroma Pauela na čelo Federalnih rezervi
Foto: Gettyimages

Njegova odluka je očekivana. Izvori iz Vlade su rekli za Asošiejted pres da se Tramp opredelio za Pauela i da će nešto kasnije objaviti tu odluku.

Tramp je duže vreme razmatrao da li da sadašnju šeficu centralne banke Dženet Jelen izabere za novi mandat od četiri godine ili da postavi nekog drugog. Mandat Dženet Jelen se završava u februaru 2018.

Pauel (64) se smatra sigurnim izborom za šefa američke centralne banke i veruje se da će on nastaviti uzdržani pristup Dženet Jelen u podizanju referentnih kamatnih stopa.

Pauel je umereni republikanac, pravnik i bivši bankar. Njegovo imenovanje, koje treba da potvrdi Senat Kongresa SAD, predstavlja određeni kontinuitet u monetarnoj politici, navodi agencija Frans pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: