Ambasada SAD: Rešiti nepravilnosti do 2. kruga izbora

Ambasada SAD u Prištini pozvala kosovske institucije da pre početka drugog kruga lokalnih izbora otklone nepravilnosti kojih je bilo na izborima u nedelju.

Izvor: B92

Utorak, 24.10.2017.

11:22

Ambasada SAD: Rešiti nepravilnosti do 2. kruga izbora

U saopštenju Ambasade SAD, prenosi Zeri, navodi se da je reč o izveštajima sa biračkih mesta, zastarelim biračkim spiskovima, dvostrukm glasanju i drugim, kako se navodi, sporadičnim nepravilostima.

Izražavajući zabrinutost zbog tih nepravilnosti u Ambasadi SAD izražavaju nadu da će neka od ovih pitanja, kako kažu, moći da budu rešena pre drugog kruga lokalnih izbora u novembru.

Inače, Ambasada SAD je ocenila da je povećana izlaznost birača na izborima pozitivan znak za demokratiju Kosova, prenosi presklipng Unmika.

Takođe, navodi da se SAD nadaju da će izabrani zvaničnici posvetiti pozitivnoj promeni koje će Kosovo voditi ka punopravnim evropskim integracijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: