Požar na Maljenu opkoljen sa svih strana

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Dragan Dončevski izjavio je da je požar na padinama planina Suvobor i Maljen opkoljen sa svih strana.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.08.2017.

08:19

Požar na Maljenu opkoljen sa svih strana

Opasnost nije skroz prošla jer i dalje ima gorenja zbog čega se ne može reći daje požar sasvim lokalizovan. Dončevski je za Tanjug kazao da se tokom današnjeg dana nastavlja gašenje požara.

U gašenju učestvuju dva helikoptera MUP, a na dežurstvu će ostati i pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica i radnici Srbijašuma.

Veliki požar izbio je danas na planini Maljen, na mioničkoj strani, a lokalni mediji javljaju da je vatra zahvatila oko 50 hektara zemljišta i preti da se proširi.

Opštinski štab za vanredne situacije u Mionici proglasio je jutros vanrednu situaciju u selima Planinica, Gornji Lajkovac i Brežđe zbog šumskog požara na obroncima Suvobora i Maljena, rekao je za portal Kolubarske.rs Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: