Ako se ovako nastavi, neće biti vode za sve

"Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovao je danas na građane da racionalnokoriste vodu iz gradskog vodovoda, jer nam tek predstoji tropski period.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

09:55

Ako se ovako nastavi, neće biti vode za sve
Thinkstock

"Na osnovu gradske Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, oan se može koristiti za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva. Pozivamo Beograđane da pokažu odgovornost i uzdrže se od nenamenske potrošnje pijaće vode", navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da će na taj način biti omogućeno da svi Beograđani imaju dovoljno vode, kao i da se očuva sistem vodosnabdevanja.

To preduzeće je dodalo da je u prethodnih nekoliko dana, sa povećanjem temperatura vazduha, registrovano značajno povećanje potrošnje vode, naročito u rubnim delovima grada, što ukazuje na nenamensku potrošnju vode.

"Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara i bunara, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: