Turska besna: Ne mešajte se, ostaje baza u Kataru

Ministar odbrane Turske Fikri Išik izjavio je da ta zemlja ne planira da preispituje postojanje svoje vojne baze u Kataru.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

11:11

Turska besna: Ne mešajte se, ostaje baza u Kataru
Foto: GettyImages

On je dodao da će svaki zahtev za njeno zatvaranje predstavljati mešanje u odnose Ankare sa tom zalivskom državom.

Išik je turskoj televiziji NTV kazao da nije video zahtev za zatvaranje baze, prenosi Rojters.

"Baza u Kataru je u isto vreme turska baza i baza koja čuva bezbednost Katara i regiona", naveo je turski ministar odbrane.

Arapske zemlje koje su nedavno prekinule odnose sa Katarom, traže od te zemlje da, u roku od 10 dana, ugasi katarsku televiziju "Al-Džazira" i njene podružnice, prekine diplomatske veze s Iranom i vojnu saradnju sa Turskom, kao i veze sa "terorističkim organizacijama".

Listu od 13 zahteva je Kataru, kao posrednik, predao Kuvajt.

AP podseća da su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat ranije ovog meseca prekinuli sve veze sa Katarom, optuživši tu zemlju da podržava i finansira i terorizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: