Dveri: Nijedan glasač SNS i SPS nije bio za Anu Brnabić

Pokret Dveri zatražio je od predsednika Aleksandra Vučića da povuče mandat za sastav vlade koji je poverio Ani Brnabić.

Izvor: B92

Nedelja, 18.06.2017.

14:29

Dveri: Nijedan glasač SNS i SPS nije bio za Anu Brnabić

Osim toga, oni su ponovili da poslanici Dveri neće u parlamentu podržati njen izbor.

Posle sednice Glavnog odbora Dveri, saopšteno je da se predlogu da Ana Brnabić bude premijer protivi većina građana Srbije, pa čak i deo vladajuće koalicije, zbog čega bi Vučić morao da povuče predlog ili da ga parlament ne prihvati.

"Niti jedan glasač Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije na izborima nije glasao za izbor Ane Brnabić za predsednika vlade. Kakva je to SNS najveća stranka u Srbiji ako nema dobrog kandidata za predsednika vlade", navodi se u saopštenju.

Dveri su posebno kritikovale ideju o vladi s dva premijera, gde bi Ana Brnabić bila zadužena za ekonomski deo, a Ivica Dačić za politički.

"To bi praktično bila vlada bez premijera u kojoj bi premijer bio predsednik Aleksandar Vučić lično. Aleksandar Vučić je imao priliku da bude predsednik vlade i pobegao je sa tog mesta, iako je pre samo nepunih godinu dana u višesatnom ekspozeu dao mnoga obećanja koja su trebalo da budu ostvarena do 2020. godine", navele su Dveri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: