Veći deo Beograda bez vode: "Morali smo..."

Zbog redovnog održavanja i modernizacije najveće fabrike vode u Beogradu, veći deo prestonice neće imati vodu do nedelje u 18 sati.

Izvor: B92

Subota, 27.05.2017.

18:08

Veći deo Beograda bez vode:
Foto: Thinkstock

Sve gradske opštine biće obuhvaćene restrikcijom, a najduže će bez vode biti Borča, Ovča, Krnjača, sva podavalska naselja i gotovo čitava Čukarica, dok će Novi Beograd i Zemun imati problem sa umanjenim pritiskom.

U Vodovodu objašnjavaju da su ovi radovi neophodni kako da bi se tokom leta sprečile nestašice.

Cisterne sa pijaćom vodom nisu namenjene građanima već su raspoređene u blizini prioritetnih objekata kao što su bolnice ili starački domovi.

"Ovo je održavanje sistema u optimalnom stanju, morali smo da zatvorimo odnosno prekinemo proizvodnju u Makišu kako bi morali da uradimo neophodni servis", kaže Vladimir Šobot iz vodovoda.

"Određeni delovi grada biće bez vode od nekoliko sati do 24 sata. Rekli smo da neki maksimalno neće imati vode 30 sati, ali biće kraće i otprilike petina Beograđana će u određenom trenutku ostati bez vode", dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: