Vesić: Objekat u Zemunu srušen u skladu sa zakonom

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je objekat islamske zajednice u Zemun polju srušen u skladu sa zakonom.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

13:02

Vesić: Objekat u Zemunu srušen u skladu sa zakonom
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Osim toga, Vesić je istakao spremnost gradskih vlasti na razgovor sa predstavnicima te zajednice o mogućnosti zakonskog rešenja za njihove potrebe.

"Gradska opština Zemun je srušila bespravno izgrađen objekat u Zemun polju u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, a na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku", rekao je Vesić za Tanjug.

Grad Beograd je, istakao je Vesić, spreman da razgovara sa predstavnicima Islamske zajednice o mogućnostima pronalaženja zakonskog rešenja, da vernici islamske veroispovesti mogu u našem gradu da zadovolje svoje verske potrebe.

U Zemun Polju je tokom noći srušen nelegalno izgrađeni objekat čije su rušenje u četvrtak sprečili građani.

Kako saznaje N1, akcija rušenja je počela u toku noći, između 3.00 i 4.00 sata posle ponoći. Jake policijske snage i žandarmerija su blokirale naselje, a policajci su bili raspoređeni u tri prstena bezbednosti.

Srušen je sprat i potkrovlje na ovom objektu koji je počeo da se gradi 2014. godine bez dozvole. Radovi su više puta zaustavljani, ali i nastavljani bez dozvole.

Narodni poslanik Muamer Zukorlić osudio je rušenje džamije.

Vernici Islamske zajednice, pošto je u toku ramazan, svoju molitvu danas će obaviti na ulici, jer kako kažu, sada nemaju verski objekat, javlja Tanjug.

Uklanjanje ovog objekta u Zemun Polju bilo je planirano za četvrtak, ali se od toga odustalo jer se okupio veliki broj građana koji su sprečili rušenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: