Topli doček za odlazećeg predsednika

Odlazeći predsednik Francuske Fransoa Oland doputovao je u oproštajnu posetu nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

Izvor: B92

Utorak, 09.05.2017.

08:29

Topli doček za odlazećeg predsednika
Tanjug-AP

Ta poseta je ujedino i njegovo poslednje putovanje u inostranstvo uoči predaje dužnosti svom nasledniku Emanuelu Makronu sledeće nedelje.

Merkelova je u ponedeljak priredila Olandu toplu dobrodošlicu na ulazu svoje rezidencije nakon čega će razgovarati u četiri oka da bi potom otišli na večeru u jedan restoran u centru grada.

Uoči sastanka portparol kancelarke je rekao da ona želi da zahvali Olandu "za tesnu i intenzivnu saradnju u proteklih pet godina, za dobro poglavlje nemačko-francuskog prijateljstva".

Merkelova je rekla da je iako njih dvoje potiču iz "veoma različitih političkih porodica", uživala u saradnji sa Olandom sa kojim je "izgradila uzajamno poverenje" tokom njegovog petogodišnjeg mandata.

Oland je prvi put posetio Merkel iste večeri kada je inaugurisan 15. maja 2012. godine i tada mu je ona pomogla da se popne crvenim tepihom na stepenicama u Berlinu, povremeno ga pridržavajući za ruku, podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: