Francuski Orden nacionalnog reda za Tanju Miščević

Šefica tima Srbije za pregovore o pristupanju EU Tanja Miščević odlikovana je u ambasadi Francuske u Beogradu francuskim Ordenom nacionalnog reda.

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

00:32

Francuski Orden nacionalnog reda za Tanju Miščević
Tanjug

Ona je odlikovana za doprinos u promovisanju evropskih vrednosti i integracije.

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, na svečanom uručenju ordena, rekla je da evropske integracije predstavljaju pre svega osećaj pripadnosti, a da Srbija "ne samo da pripadnost oseća nego je i živi" kroz sve oblasti života kao i da je Evropa projekat budućnosti.

Ona je rekla da je neophodno uložiti napore za tu budućnost i da Srbiju očekuju teške reforme, ali da je Francuska odlučna u podršci Srbiji na evropskom putu.

Miščević je rekla da se u Srbiji evropskim integracijama ne bavi zbog novca i počasti, ali da priznanje kakvo je dobila znači da obavlja dobar posao i da veruje u Srbiju u EU i EU u Srbiji.

Ona je rekla da orden pomalo dele i svi drugi koji su sa njom u tom poslu - kolege iz tima, vlada, civilno društvo, međunarodne organizacije, mediji, nezavisna i regulatorna tela i drugi.

Tanja Miščević je profesorka na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a od 2001. se nalazi u raznim telima koja rade na promociji evropskih integracija.

Ona je rukovodila vladinom Kancelarijom za evropske integracije u vreme potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a od 2012. je na čelu pregovaračkog tima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: