Bler: Ne dajte Terezi Mej blanko ček za Bregzit

Bivši britanski premijer Toni Bler apelovao je na birače da 8. juna na izborima ne daju aktuelnoj premijerki Terezi Mej "blanko ček" po pitanju Bregzita.

Izvor: B92

Nedelja, 23.04.2017.

19:39

Bler: Ne dajte Terezi Mej blanko ček za Bregzit
Foto: Gettyimages

On je pozvao građane da ne biraju kandidate koji "podržavaju Bregzit po svaku cenu" iz koje god da su stranke, ocenivši da je to pitanje koje nadilazi stranačku pripadnost.

Torijevci će verovatno pobediti, priznao je Bler ali dobar rezultat Laburističke stranke bi onemogućio Terezu Mej da radi šta hoće.

On smatra da birači treba da znaju kakav je stav njihovih kandidata o Bregzitu i da Tereza Mej vodi "nerazumnu politiku" koju diktira desničarsko krilo njene Konzervativne stranke, prenosi BBC.

Ukoliko bi Konzervativna stranka dobila veliku većinu, to bi Terezi Mej dalo odrešene ruke da sprovede Bregzit po saku cenu, što nije u interesu zemlje, ocenio je Bler.

Bivši britanski premijer je isključio mogudnost da se kandiduje za parlament posle 10 godina odsustva ali je priznao da je zbog Bregzita gotovo u iskušenju da se vrati u politiku.

"Kad pogledam britansku političku scenu gotovo sam motivisan da se vratim. Dozvolili smo da budemo zatočenici male grupe ljudi sa jakom ideologijom," zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: