Dačić: Pitam EU, SAD, Britaniju - dokle ćete da ćutite?

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je izjava Edija Rame još jedna potvrda da je stvaranje velike Albanije zajednička platforma svih Albanaca.

Izvor: B92

Utorak, 18.04.2017.

16:20

Dačić: Pitam EU, SAD, Britaniju - dokle ćete da ćutite?
Foto: Tanjug

On je dodao da to predstavlja najveću pretnju za mir i stabilnost Balkana i Evrope.

“Pitam međunarodnu zajednicu, šta bi bilo da je Vučić rekao da je moguće ujedinjenje Srbije i Republike Srpske ako ne uđemo u EU? Siguran sam da bi se svi oglasili i optužili Srbiju da ugrožava mir“, naveo je Dačić.

“Pitam zato EU, SAD, Veliku Britaniju i ostale, dokle će da ćute kada neko ugrožava Srbiju? Ili je ćutanje znak odobravanja?“, navodi Dačić.

Da podsetimo, upitan o ujedinjenju Albanije i Kosova, Rama je za briselski "Politiko" rekao da to nije njegova želja, ali da jeste moguća alternativa za zatvorena vrata EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: