Vesić o protestima: Beograđani, izvinite zbog gužvi

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je da su protesti građana u Beogradu i širom Srbije politički organizovani.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.04.2017.

13:14

Vesić o protestima: Beograđani, izvinite zbog gužvi
Foto: Tanjug

Ipak, kako kaže, Srbija je slobodna i demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da izražava svoje mišljenje.

"Jasno je da su protesti politički organizovani, da ih organizuju oni koji su izgubili izbore. Predsednik Republike Aleksandar Vučić dobio je 1,5 miliona više glasova od protivkandidata, što jasno govori o podršci koju ima u narodu", rekao je Vesić.

On se izvinio građanima zbog saobraćajnih gužvi, navodeći da bi gradska vlast na vreme obavestila građane kojim pravcem da se kreću kada bi protesti bili prijavljeni.

"Protesti protiv diktature" održavaju se već nedelju dana u Beogradu i drugim gradovima Srbije zbog nezadovoljstva građana rezultatima predsedničkih izbora.

Šta se dešavalo sedmog dana protesta možete pogledati - OVDE.

"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogradio se od uticaja političkih stranaka.

"Učesnici protesta koji su se do sada povezali iz Srbije i dijaspore istupaju sa saopštenjem i osnovnim zahtevima našeg protesta kako bi se otklonila negativna slika iskorišćavanja mladih za ciljeve političkih i drugih organizacija. Svako ima pravo da podrži ove proteste, ali se mi ograđujemo od uticaja političkih stranaka", navedeno je saopštenju koje je objavljeno i na stranici "Protest protiv diktature" na Fejsbuku.

Zatražili su da se saopštenje pročita u Dnevniku 2 RTS-a i da se Vlada Srbije izjasni i postupi u skladu sa ovim zahtevima do 17. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: