Projektili i suzavci na protestu protiv Marin Le Pen VIDEO

Nekoliko političkih partija, sindikati i krajnje levičarska i antifašistička udruženja organizovali su du Nantu protest zbog najavljenog dolaska Marin Le Pen.

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

20:31

Projektili i suzavci na protestu protiv Marin Le Pen VIDEO
screenshot

Na tim protestima demonstranti su demonstranti gađali projektilima policiju, koja je potom ispalila suzavac.

Demonstranti su, uoči sutrašnjeg mitinga predsednice stranke Nacionalni front u tom gradu, uz jako prisustvo policije mahali transparentima s natpisom "Fašizam neće proći", javljaju francuski mediji.

"Ovde smo da kažemo Marin Le Pen da uopšte nije dobrodošla na zapadu Francuske, a pogotovu u Nantu. Ovo je zemlja solidarnosti i socijalnog napretka, radničke istorije, i ne želimo ljude koji lažu zaposlene", kaže Antoni Lemer iz sindikata CGT 44, prenosi "Figaro".

Oko 2.200 ljudi učestvovalo je u protestu, a tokom incidenata je jedan policajac ranjen, dok su na nekim radnjama razbijeni izlozi.

Centar grada je, inače, zabarikadiran kako bi se prodavnice, banke i autobuske stanice zaštitile od nasilja kojeg su se mnogi pribojavali i pre nego što je protest počeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: