Specijalni sastanak Generalne skupštine UN zbog Čurkina

Generalna skupština UN održaće specijalni sastanak kako bi odala počast ambasadoru Rusije pri UN Vitaliju Čurkinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

23:43

Specijalni sastanak Generalne skupštine UN zbog Čurkina
Foto: GettyImages

To je najavio predsedavajući 71. zasedanja Generalne skupštine UN Piter Tomson.

On je naveo da će sastanak sazvati "u odgovarajućem trenutku u predstojećem periodu žalosti i nakon punih konsultacija sa svim relevantnim faktorima", prenosi Tass.

Tomson je takođe objavio minut ćutanja u znak sećanja na Čurkina, za koje je kazao da je bio "jedan od najpoštovanijih i najuticajninih članova UN porodice".

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je šef ruske misije pri UN Vitalij Čurkin iznenada preminuo u Njujorku, samo dan pre svog 65. rođendana, preneli su ruski mediji.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je reč o "izuzetnom ruskom diplomati", koji je pre nego što je postavljen na mesto ambasadora Rusije u UN u maju 2006. godine bio ambasador Rusije u Belgiji i Kanadi, kao i ambasador za veze sa NATO i Zapadnoevropskom Unijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: