Rusi će morati da se potrude da bi Tramp ukinuo sankcije

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da bi za Vašington i Moskvu u borbi protiv terorizma bila prednost ukoliko bi udružili snage.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2017.

19:15

Rusi će morati da se potrude da bi Tramp ukinuo sankcije
Getty Images

On je za Foks njuz rekao da sa nestrpljenjem čeka razgovor sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Tramp je ponovio nameru da ostvari dobre veze sa Rusijom, ističući da bi to bilo na obostranu korist i da bi se na taj način stvorio jači front za borbu protiv Islamske države.

“Ne znam Putina, ali ako bismo mogli da se slažemo sa Rusima to bi bila sjajna stvar, dobro za Ruse, dobro za nas, mogli bismo zajedno da uništimo Islamsku državu, jer je to stvarna boleština“, istakao je Tramp.

Ekscentrični milijarder nije propustio priliku da ponovi da će se razgovarati o ukidanju sankcija Rusiji, u zavisnosti od toga kako bude izgledala saradnja u borbi protiv terorizma uz saradnju na rešavanju drugih problema, kao što je nuklearno naoružanje.

“Ako se slažete sa Rusima i to vam stvarno pomaže, zašto bi bilo ko sankcionisao nekoga sa kojim radi neke zaista dobre stvari? Ne vidim nikakav problem u tome da razgovaram sa Putinom, razumem da Rusi žele mene da vide i to je apsolutno dobro za mene“, naveo je Tramp.

Ruski i američki predsednik će u subotu razgovarati telefonom, što će biti njihov prvi zvanični kontakt posle Trampove pobede na izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: