Nikolić: Albancima ćemo otvoreno reći...

Srbija će insistirati na miru, do koga se došlo zahvaljujući sporazumima u Briselu i koji može da bude očuvan jedino ako ga sve strane poštuju.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.01.2017.

14:54

Nikolić: Albancima ćemo otvoreno reći...
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Albancima ćemo otvoreno reći da je poštovanje sporazuma uslov za mir, a predstavnicima EU da imaju obavezu da preduprede, a ako to nije moguće onda zaustave svaku akciju koja direktno ugrožava mir i bezbednost svih stanovnika Kosova i Metohije", rekao je Nikolić za Sputnjik.

On je to izjavio komentarišući najavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da će na pregovorima sa Prištinom u Briselu u utorak Beograd predstavljati i predsednik Srbije.

Nikolić je podsetio da Srbija želi da nastavi dijalog i da ga neće prva prekinuti.

"Želimo mir i mi ga nećemo prvi ugroziti", zakljucio je srpski predsednik, prenosi Sputnjik.

Premijer Vučić najavio je ranije na konferenciji za novinare u Vladi Srbije da će u utorak u večernjim časovima biti nastavljen dijalog s Prištinom u Briselu.

Na sastanak će ovog puta ići i predsednik Tomislav Nikolić, dodao je premijer, navodeći da veruje da će prištinska strana dovesti svoje najviše predstavnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: