Savetnik Porošenka proglasio Deda Mraza ruskim špijunom

Jedan od savetnika ukrajinskog predsednika počeo je da sumnja da je Deda Mraz u dosluhu sa Kremljom, prenosi "Sputnjik".

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2016.

07:15

Savetnik Porošenka proglasio Deda Mraza ruskim špijunom
Foto: Thinkstock

Oleg Medvedev, savetnik ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, s obzirom na to da se približavaju Nova godina i pravoslavni Božić, iznenada je primetio potencijalnu opasnost po ukrajinski um i duh.

Izgleda da su dva izmišljena lika koja se povezuju sa zimskim praznicima u Rusiji i bivšim sovjetskim republikama, Deda Mraz i njegova unuka Snežana, sve vreme tajno radili za Moskvu, njegovo je mišljenje.

„Da li Deda Mraz i Snežana treba da budu podvrgnuti dekomunizaciji kao simbolima sovjetske ere? Možda su oni agenti ruske tajne službe, meke moći Kremlja? Da li ti artefakti imaju svoje mesto u ukrajinskom prazničnom diskursu?“, napisao je Porošenkov savetnik na svojoj stranici na Fejsbuku, tvrdeći da to pitanje zahteva profesionalne političke konsultacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: