Jovanović: Nikada se ne bih izvinjavao zbog bajadera

Nikada se ne bih izvinjavao za "Krašove" bajadere koje bih poklonio nekome, izjavio je danas lider LDP Čedomir Jovanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

16:05

Jovanović: Nikada se ne bih izvinjavao zbog bajadera
Foto: Tanjug

Kako kaže, siguran je da predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović ne interesuje to što su čokoladice koje je delila iz Srbije, ali da se zabrinula za svoj rejting.

"To su vam pokazatelji stanja u kom se nalazi region", rekao je Jovanović novinarima na pitanje o izvinjenju hrvatske predsednice.

Lider LDP kaže da je siguran da hrvatsku predsednicu apsolutno ne interesuje odakle je ta čokoladica, ali se zabrinula za svoj rejting, pa je onda odlučila da se izvini deci dubrovačkih branitelja zbog toga što su se u novogodišnjim paketima našle čokoladice iz Srbije.

Jovanović smatra da, ako nam stižu svakog dana gluposti iz sveta, ili iz Hrvatske, mi nismo dužni da dokazujemo da smo mi još gluplji.

"To što su oni uradili je glupost. Ta deca nisu imala problem sa poreklom čokolade, valjda je jedino važno da li je čokolada OK ili ne", navodi Jovanović.

Kaže da mu lično ne smeta da popije bocu dobrog hrvatskog ili slovenačkog vina, te da ne vidi da ljudi iz Hrvatske imaju problem da dođu u Beograd da uživaju u onome što su osobine našeg društva.

"Ja se nikad ne bih izvinjavao za Krašove bajadere koje bi poklonio nekome. Ne smeta mi ništa što ima veze sa hrvatskim proizvodima", kazao je Jovanović i dodao da LDP i on žele da reafirmišu ekonomski prostor.

Kako je rekao, to što radi hrvatska predsednica, kao i to što su radili u Jasenovcu pre dva dana sa spomenikom koji su tamo podigli, te slabe reakcije i odgovor hrvatskog premijera da je to delikantno i ništa više osim toga, govori "koliko smo zapravo nemoćni da iskoračimo iz te jame u kojoj generacije žive na ovim prostorima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: