Vučić: Srbija dobila 80 miliona evra na poklon od EU

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da potpisivanjem Ugovora sa EK Srbija dobija 80 miliona evra na poklon od EU za reformu javne uprave.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

12:02

Vučić: Srbija dobila 80 miliona evra na poklon od EU
Foto: Tanjug

Kako kaže, građani će to moći direktno da vide na putevima i bolnicima i svemu što se radi u Srbiji.

"Tih 80 miliona evra ćete direktno da vidite na putevima, bolnicima i svemu onome što radimo u našoj zemlji. Bez efikasne javne uprave, bez toga da vi sebe promenite nećemo moći da imamo rezultate u budućnosti", rekao je Vučić posle potpisivanja ugovora, kojem je prisustvovao i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han.

Vučić je dodao da ti rezultati moraju da budu održivi, a da bez efikasne javne uprave neće biti rezultati, kao i da građani moraju javnu upravu da osete kao svoj servis.

On je posle potpisivanja ugovora rekao da je reč je o ogromnom novcu koji će Srbija iskoristiti na najbolji mogući način, a kako je dodao, da bi rezultati bili održivi mi moramo sebe da promenimo.

Premijer Srbije zahvalio je EU i njenim poreskim obveznicima toj pomoći.

Vučić je rekao da je bez obzira na probleme koji postoje u EU Srbija trasirala svoj put i da je ona pouzdan i lojalan partner EU koja može da računa na Srbiju.

Vlada Srbije i Evropska komisija potpisale su u Beogradu prvi ugovor u vrednosti od 80 miliona evra za finansiranje reforme javne uprave u Srbiji kroz sektorsku budžetsku podršku u skladu s pravilima novog instrumenta pretpristupne pomoći IPA2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: