Novi sukob Moskve i Ankare:Kremlj u čudu zbog reči o Asadu

Moskva je iznenađena izjavom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da su turske snage prisutne u Siriji da bi srušile Asadov režim.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

12:33

Default images

Kako je naveo portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Moskva očekuje objašnjenje takvih izjava o predsedniku Bašaru el Asadu od Ankare.

"Ta objava je zaista novina za nas. To je veoma ozbiljna izjava i razlikuje se od ranijih i našeg viđenja situacije. Nadamo se da će naši turski partneri dati neko objašnjenje o tome", rekao je Peskov.

Erdogan je u govoru kazao da je misija UN u Siriji bila neuspešna i rekao da je čin ogorčenja to što je Turska u Siriju u avgustu poslala tenkove, borbena vozila i specijalne snage na granicu.

"Tu smo zbog pravde, tu smo da okončamo ulogu okrutnog Asada, koji širi teror", rekao je Erdogan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: