Subota, 26.11.2016.

17:11

Tramp: Kastro brutalni diktator koji je ugnjetavao narod

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp je preminulog Fidela Kastra nazvao "brutalnim diktatorom koji je ugnjetavao svoj narod skoro šest decenija".

Izvor: Tanjug

Tramp: Kastro brutalni diktator koji je ugnjetavao narod
Foto: Gettyimages

Rojters navodi da je Tramp u saopštenju naveo da se nada, "iako Kuba ostaje totalitarno ostrvo", da će Kastrova smrt obeležiti "sklanjanje od strahota koje su predugo trpljene, a ka budućnosti u kojoj će divni kubanski narod konačno živeti u slobodi koja tako zaslužuje"

U prvoj reakciji na vest o smrti Kastra Tramp je napisao na Tviteru samo "Fidel Kastro je mrtav!", bez daljeg elaboriranja.

Rojters podseća da je Tramp, koji 20. januara naredne godine preuzima funkciju šefa Bele kuće, pretio tokom predizborne kampanje da će preokrenuti poteze koje je učinio odlazeći američki predsednik Barak Obama na otvaranju u odnosima sa Kubom, zbog zabrinutosti za stanje verskih sloboda na Kubi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: