Nedelja, 02.10.2016.

12:18

Poslanik traži uvođenje testova nevinosti pre fakulteta

Vodeća grupa za zaštitu žena u Egiptu i glavi tužilac podneli su tužbu protiv poslanika koji se zalaže za obavezne testove nevinosti za žene pre fakulteta.

Izvor: Beta/AP

Poslanik traži uvođenje testova nevinosti pre fakulteta
Foto: GettyImages

Direktorka Nacionalnog saveta za žene Maja Morsi citirala je glavnog tužioca koji je rekao da će zatražiti da poslanik Ilhami Agena bude izbačen iz parlamenta i da se protiv njega podnese krivična prijava.

Morsi je takođe kritikovala poslanika, navodeći da nanosi štetu Egiptu i ženama koje tamo žive.

Agena se u jednom intervjuu prošle nedelje založio za obavezno uvođenje "testova nevinosti" za devojke koje upisuju fakultet, kako bi se sprečili neformalni brakovi među studentima.

Neformalni brakovi, u kojima nema troškova, postali su u poslednjih nekoliko godina popularni među omladinom u Egiptu, posebno među nezaposlenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: