Šarlot: Crni policajac ubio crnca, žestoki protesti /VIDEO

Crni policajac ubio je u utorak crnog muškaraca u Šarlotu što je izazvalo ulične proteste koji su trajali do kasno u noć, saopštili su lokalni zvaničnici.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 21.09.2016.

10:22

Šarlot: Crni policajac ubio crnca, žestoki protesti /VIDEO
Foto: Tanjug

Lokalna policija navela je na svom nalogu na Tviteru da je u protestima povređeno oko 12 policajaca, uključujući jednog policajca koji je pogođen kamenom u lice i istakla da su učesnici protesta uništavali obeležena policijska vozila.

Na televizijskim snimcima vidi se kako policija ispaljuje suzavac kako bi rasterala okupljene demonstrante, prenosi AP.

Portparol policije Kit Tritli naveo je u saopštenju da je policija otišla u kompleks sa nalogom za hapšenje jednog osumnjičenog kada su ugledali jednog muškarca u automobilu, ali to nije bio osumnjičeni za kojim su tragali.

Policajci su videli kako izlazi iz automobila sa pištoljem i onda se vraća unutra, objasnio je Tritli.

Kada su mu prišli, on je ponovo izašao iz kola sa pištoljem, a policajci su ga smatrali pretnjom i najmanje jedan je pucao u njega, naveo je on.

Muškarac, koji je identifikovan kao Kit Lamont Skot (43), prevezen je u bolnicu i proglašen mrtvim.

Policajac Brentli Vinson, koji je pucao u Skota, poslat je na administrativno odsustvo, što je standardna procedura u takvim slučajevima.

Protesti u Šarlotu usledili su samo nekoliko sati nakon što su u gradu Talsa u saveznoj državi Olkahoma izbile demonstracije jer je policija pucala na nenaoružanog muškaraca, takođe afroameričkog porekla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: