Trampov sin degutantnom izjavom do "pet minuta slave"

Najstariji sin Donalda Trumpa izazvao metež na društvenim mrežama nakon što je uporedio sirijske izbeglice s činijom bombona među kojima su i otrovne, piše BBC.

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

16:37

Trampov sin degutantnom izjavom do
Foto: Tanjug

U nameri da sugeriše kako SAD ne bi trebalo da prihvataju izbeglice Donald Tramp junior objavio je fotografiju činije sa bombonama ispod koje je napisao: "Ako imam činiju skitls bombona i kažem vam da će vas tri od njih ubiti, da li biste pojeli punu šaku?To je naš problem sa sirijskim izbeglicama".

On je dodao da ta fotografija govori sve i da treba prestati s političkom korektnošću koja "ne stavlja SAD na prvo mesto". Analogija s hranom u kojoj se tvrdi da je opasno prihvatiti grupu ljudi ako je nekolicina među njima opasna i ranije je korišćena, ali nakon objave Trampovog sina u raspravu se uključila i kompanija koja prozvodi bombone o kojima on govori.

"Skitlsi su slatkiši. Izbeglice su ljudi. Smatramo da ovo nije primerena analogija", navela je kompanija. Iz službene organizacije kampanje Donalda Trampa niko nije reagovao na ovu objavu, dok je Nik Meril, saradnik Hilari Klinton zadužen za medije, napisao da je ta objava Trampa mlađeg "odvratna". Isprovocirani tom objavom, korisnici Tvitera na svojim profilima objavljuju fotografije sirijske dece s natpisima "ovo nije skitls". Novinar "Vašington posta" Filip Bamp zbog izjave Trampa juniora napravio je proračun i došao do zaključka da je godišnja šansa da američkog državljana ubije terorista iz strane države jedan prema 3.609.709. Prema njegovim proračunima, potreban je jedan i po olimpijski bazen "bombona" kako bi u njima pronašli troje ubica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: