Kako izgleda kruševačka izložba "Necenzurisane laži" VIDEO

Izložba "Necenzurisane laži" Saveta za informisanje Srpske napredne stranke posle Beograda otvorena je i u Kruševcu.

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2016.

07:24

Kako izgleda kruševačka izložba
Foto: Tanjug

Otvaranju su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i bivši ministri Nikola Selaković i Bratislav Gašić.

Osim toga, tu je bila i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, kao i politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Foto: Tanjug
U Beogradu je otvorena u julu, a tada ju je obišao i premijer Aleksandar Vučić.

Fotografije sa izložbe u Beogradu možete pogledati OVDE.

Prema rečima organizatora izložbe, cilj je da se pokaže da u Srbiji nema cenzure i da predstave sve tekstove u kojima se Vučić i ostali funkcioneri SNS pominju u negativnom kontekstu.
Foto: Tanjug
NUNS i NDNV su nakon toga istakli da da izložba "Necenzurisane laži" predstavlja vrhunac cinizma SNS, odnosno vlasti, ali i dodatni pritisak na krhku slobodu izražavanja.

Ubrzo je izložbu posetio i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ,koji je istakao da su optužbe o cenzuri besmislene.
Vučić je nakon obilaska izložbe ocenio da ona odslikava "demokratski duh srpskog društva".

"Ovo pokazuje koliko su besmislene njihove optužbe o cenzuri. Ovde nisam video nijedan ozbiljan argument ni o jednom pitanju, nisam video ništa što bi kritikovalo ono na šta smo ponosniji a to su ekonomski rezultati, to što smo deficit spustili ispod nivoa Mastrihta, što imamo najveći rast, što smo sprečili bankrotstvo države", rekao je Vučić nakon obilaska izložbe.
Foto: Tanjug
Inače, nekoliko karikaturista najavilo je da će podneti tužbe protiv SNS zbog neovlašćenog korišćenja njihovog materijala.

Takođe, Levica Srbije organizovala je uličnu izložbu "Cenzurisane istine" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu kao odgovor na postavku "Necenzurisane laži" SNS.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: