Kovač: Ako Srbija ne bude počela da ispunjava obaveze...

Tehnički ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač kaže da Srbija neće moći da napreduje prema EU ako ne bude počela da ispunjava svoje obaveze.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

17:52

Kovač: Ako Srbija ne bude počela da ispunjava obaveze...
screenshot

"Ako neće izvršavati sve svoje obaveze, neće moći napredovati prema EU. Vrlo jednostavno i logično, u interesu je Srbije da izvršava svoje obaveze, a to je i nama u interesu kao članici EU", rekao je Kovač posle sastanka Komisija za praćenje sprovođenja prelaznih merila u pregovaračkim poglavljima 23. i 24. o pristupanju Srbije EU.

On je podsetio da je reč o hrvatskim zahtevima koji su integrisani u pregovarački okvir i da sada, na osnovu toga, želi da vidi da Srbija na tome radi budući da je u međuvremenu formirana i nova vlada.

"Nekim diplomatskim agresijama, propagandnim akcijama Srbija sebi neće pomoći. To je onda pucanje u prazno i time si neće pomoći. Za time nema potrebe", rekao je Kovač.

Prema njegovim rečima, Vlada Hrvatske ne učestvuje u raspravama i napadima koje Hrvatska kao država doživljava od Srbije.

"Ne sazivamo diplomatski skup, ne napadamo Srbiju s nekim referencama iz istorije, iz Drugog svetskog rata. Mi želimo normalno da sarađujemo na osnovu dobrosusedskih odnosa i u evropskom duhu", naglasio je odlazeći hrvatski ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: