"Daleko od saradnje sa SAD, ne zanimaju nas navodi FBI"

Rusija i SAD su i dalje daleko od stvarne saradnje na rešavanju sirijskog problema i u Moskvi žale zbog toga, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 30.08.2016.

13:15

Foto: Gettyimages

On je najavio da će se predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Barak Obama sastati tokom samita G20.

"Mi smo još uvek daleko od stvarne saradnje, na našu žalost“, rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje da li su u Kremlju zadovoljni dinamikom razvoja saradnje Moskve i Vašingtona o sirijskom pitanju, preneo je Sputnjik.

On je rekao da će se predsednici Rusije i SAD na predstojećem sastanku G20 u Kini svakako sresti u okviru samog foruma i dodao da će odluku o posebnom sastanku lideri dveju zemalja doneti sami.

Rusija ne želi da komentariše navode o umešanosti Moskve u hakerski upad u bazu podataka glasača u SAD, izjavio je Peskov.

Peskov je rekao da nema nikakvih činjenica koje bi poduprle navode da je Rusija umešana u biračke spiskove u američkim saveznim državama Arizona i Ilinois, preneo je Tass

"Takve izjave su potpuno neutemeljene pošto nisu ni na čemu zasnovane. Nikave činjenice nisu date", rekao je Peskov.

On je rekao da Moskva ne smatra da treba da obraća pažnju na takve navode.

Američki Federalni istražni biro (FBI) upozorio je vlasti u Arizoni i Ilinoisu da treba da pojačaju bezbednost pošto postoje dokazi da su hakeri imali pristup bazi podataka s biračkih spiskova.

Vlasti u SAD su sve zabrinutije zbog mogućnosti da hakeri, posebno koji rade za Rusiju ili neku drugu zemlju, mogu ugroziti sistem pred predsedničke izbore u decembru, navodi agencija Asošiejted pres.

Neki stručnjaci, kao i štab predsedničke kandidatkinje Demokratske partije Hilari Klinton, veruju da Rusija stoji iza hakerskog napada na imejlove Demokratskog nacionalnog komiteta, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: