"Mržnja srpskih ekstremista prema Bošnjacima Sandžaka"

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin će tražiti da se mečevi sa FK CZ i klubovima čiji se navijači šovinistički odnose prema Bošnjacima održavaju van Sandžaka.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

00:24

Tanjug

On je u stranačkom saopštenju povodom "šovinističkih i nacinalističkih ispada i pretnji zvezdinih navijača na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru" naveo da se to dešavalo na zadnje dve utakmice sa Crvenom zvezdom u Novom Pazaru 22. marta i 28. avgusta 2016. godine.

"U oba navrata su "navijači" Crvene zvezde isticali transparente sa likom Draže Mihailovića, Ratka Mladića i drugih zločinaca koji su provodili genocid nad Bošnjacima i skandirali genocidne pretnje Bošnjacima Sandžaka, "oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice...", naveo je Ugljanin.

On je u saopštenju ocenio i da su "ove utakmice drastičan primer izliva nacionalne, verske i rasne mržnje srpskih ekstremista prema Bošnjacima Sandžaka".

Ugljanin je ukazao i da su "državni organi pokazali otvorenu podršku takvom velikosrpskom šovinizmu prema Bošnjacima Sandžaka jer nisu postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima da zaštite Ustav i zakon ni u jednom od ovih slučajeva".

"Našu zabrinutost pojačava činjenica da nijedan od srpskih medija nije objavio ta zlodela", naveo je on dodavši da "srpski aktuelni režim koristi fudbalske utakmice Novog Pazara i novopazarski stadion kao poligon za izliv mržnje i neprijateljstva prema Bošnjacima".

Ugljanin je naveo i da su na obe utakmice "u pratnji jakih policijskih snaga MUP-a Srbije sa punom ratnom opremom dovedeni naoružani četnici sa svojom fašističkom ikonografijom u svojstvu navijača Crvene zvezde" i da se "ne mogu se staviti pod pojam huligani".

"Sve ovo predstavlja očigledan sadistički izliv nacionalne mržnje i neprijateljstva vladajućeg srpskog režima prema Bošnjacima", ukazao je Ugljanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: