Turska granatira sirijske Kurde i položaje ID?

Turska vojska počela je u odvojenim akcijama da granatira položaje snaga sirijskih Kurda i Islamske države u pograničnim oblastima Sirije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.08.2016.

20:28

Turska granatira sirijske Kurde i položaje ID?
Foto: Thinkstock

Kako je javila NTV televizija, kurdski položaji se granatiraju u oblasti Manbidža, dok su na meti Turske položaji ID kod Džarablusa.

Turski zvaničnici nisu bili dostupni da potvrde ove navode, prenosi Rojters.

Istovremeno, sirijski aktivisti tvrde da se u turskoj graničnoj oblasti Karkamis okupilo na stotine boraca sirijske opozicije koju podržava Ankara, koji se spremaju za napad na Džarablus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: