Palma: Da vam objasnim kako ću da glasam za gej ministarku

Za vreme skupštinske rasprave lider JS Dragan Marković Palma pričao je o tome zbog čega će glasati da gej osoba postane ministarka, a protivi se Prajdu.

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2016.

14:22

Palma: Da vam objasnim kako ću da glasam za gej ministarku
Foto: Tanjug

"Nemamo ništa lično protiv tih ljudi, ako su stručni - neka vode resore, ali nikada nećemo podržati gej paradu i legalizaciju homoseksualnih brakova“, rekao je Marković nakon čega je dobio aplauz dela poslanika.

"Da objasnim kako ću da glasam da gej osoba postane ministarka. Gospodine Vučiću, vama se obraćam i vi koješta niste voleli pa ste prihvatili“, dodao je Marković.

Kako kaže, on se zalaže za to "da u brak uđu muškarac i žena, da se deca rađaju i da se borimo protiv bele kuge".

„Vi ste (Vučić) rekli da svake godine u Srbiji nestane grad veličine Zrenjanina. Moj stav nije promenjen, a najviše sam imao problema sa vašim poslanicima. To je bilo njihovo pitanje na svakih deset minuta – ’kako ćeš da glasaš, pa kako ćeš da glasaš’. Jedinstvena Srbija će podržati Vladu Republike Srbije i maksimalno pomoći, a mislimo da možemo da pomognemo“, navodi Marković.

Mandatar Vučić je na to odgovorio da vlada nije prihvatila istopolne brakove, kao i da „neko time plaši narod“.

„Ona (Ana Brnabić) nije, kako su neki mediji preneli, LGBT ministar. Ona je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Ima znanje i obrazovanje, zato je tu, ne zato što je ovakve ili onakve orijentacije“, rekao je Vučić.

Podsećamo, Dragan Marković je 2014. godine pravnosnažno osuđen zbog izvršavanja teškog oblika diskriminacije LGBT populacije.

Apelacioni sud mu je zabranio da ponavlja izvršenu diskriminaciju i naložio mu da plati tužiocu, tj. Gej strejt alijansi sudske troškove u iznosu od 57.300 dinara u roku od 15 dana od prijema presude, pod pretnjom izvršenja.

Podsećamo, Palma je u avgustu 2011. godine dao sledeću izjavu pisanim i elektronskim medijima:

“Stav Jedinstvene Srbije i moj lični stav je - mi smo protiv svakog skupa gde homoseksualci demonstriraju ulicama Beograda i žele da prikažu nešto što je bolest, da je normalno".

U obrazloženju odluke Apelacionog suda stoji da je "jasno da izjava koju je tuženi dao novinarima pisanih i elektronskih medija sadržinski jeste diskriminacija prema LGBT populaciji“, kao i da s obzirom na to da je ta "izjava data u medijima, ona predstavlja propagiranje diskriminacije“.

Skupština Srbije nastavila je sednicu na čijem dnevnom redu je izbor nove vlade. Nakon završetka rasprave sledi glasanje o izboru vlade. Da bi vlada bila izabrana potrebno je da za nju glasa najmanje 126 poslanika. Mandat vlade počinje polaganjem zakletve.

Bez fotelja u novoj vladi su ostali Nikola Selaković, Željko Sertić, Ivan Tasovac, Snežana Bogosavljević Bošković, Kori Udovički, Srđan Verbić i Velimir Ilić. Novi ministri su Goran Knežević (privreda), Branislav Nedimović (poljoprivreda), Nela Kuburović (pravda), Ana Brnabić (državna uprava), Mladen Šarčević (prosveta), Vladan Vukosavljević (informisanje).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: