B92 u Skoplju: "Užasno, kao da je došla apokalipsa" VIDEO

Dopisnik TV B92 iz Skoplja Miško Ivanov navodi da je u subotu uveče u makedonskoj prestonici izgledalo kao da je “došla apokalipsa“.

Izvor: B92

Nedelja, 07.08.2016.

18:05

B92 u Skoplju:

U velikom nevremenu stradalo je više od 20 osoba, ali se strahuje da taj broj može da bude veći pošto ima mnogo povređenih, ali i nestalih.

“Bilo je užasno, izgledalo je kao da je u Skoplje došla apokalipsa, ljudi su tražili pomoć putem društvenih mreža, neki od njih su bili zaglavljeni u automobilima sa malom decom... Veći deo Skoplja je bio bez struje, a sumorna slika je trajala dugo“, navodi dopisnik B92.

Dodaje da je nevreme trajalo pet sati, nanelo je veliku štetu, a u prva dva sata zabeleženo je više od 800 gromova.

“Vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na sat, voda je negde bila veća od metar i po... Veći deo Skoplja je poplavljen, voda je ušla u podrume stambenih zgrada, poplavljen je Klinički centar, padalo je drveće, a veliki broj građana je bio zaglavljen u automobilima, u podvožnjacima, na raskrsnicama i u nižim delovima grada“, kaže Ivanov.

Vremenska prognoza navodi da će Makedonija ostati pod uticajem vlažne i nestabilne vazdušne mase sa Mediterana koja može da donese nove vremenske nepogode.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: