Izetbegović: Dan Republike Srpske? Dodik se igra vatrom

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović smatra da se predsednik RS Milorad Dodik "igra vatrom" planiranjem referenduma o Danu RS.

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

20:01

Izetbegović: Dan Republike Srpske? Dodik se igra vatrom
Foto: Tanjug

"On uvek pokušava da podigne crtu onoga što je dozvoljeno u ovoj zemlji i što je prihvatljivo za međunarodnu zajednicu. Ako pređe tu liniju, to neće proći bez posledica", rekao je Izetbegović za AFP, prenise banjalučki mediji.

On je dodao da bi visoki predstavnik u BiH Valentin Incko mogao da preduzme korake i spreči referendum.

Izetbegović je upozorio da referendum ugrožava "principe uspostavljene pre 21 godinu, koji su omogućili mir u ovoj zemlji" kada je, podsećaju mediji, potpisan Dejtonski mirovni sporazum.

Predsedavajući Predsedništva BiH ocenio je da postoji "politička motivacija" za održavanje referenduma samo sedam dana uoči lokalnih izbora.

Dan Republike Srpske bi trebalo da bude održan 25. septembra.

Izetbegović je izazvao burnu reakciju kod srpskih zvaničnika dolaskom u Novi Pazar gde je rekao da je trebalo ranije da dođe i da to nije zaobilaženje Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: