LDP: Dačićevo poređenje 5. oktobra i puča u Turskoj uvreda

LDP ocenjuje da je izjava lidera SPS-a Ivice Dačića, kojom poredi neuspeli puč u Turskoj sa 5. oktobrom, uvreda za građane Srbije i za građane Turske.

Izvor: B92

Nedelja, 17.07.2016.

19:08

LDP: Dačićevo poređenje 5. oktobra i puča u Turskoj uvreda

"Peti oktobar je bio dan kada su građani branili svoju izbornu volju i rezultat kojim su nedvosmisleno smenili Slobodana Miloševića koji je uveo Srbiju u rat sa celim svetom, okaljao je stravičnim zločinima i uvukao u bedu koju pamti svaki odgovoran i normalan čovek koji je preživeo to vreme", saopštio je LDP.

Dodaje se da je povlačenje paralele između "Miloševićevog izbornog poraza i opskurnog vojnog puča u Turskoj protiv predsednika koji je osvojio vlast uverljivom većinom, izraz vrhunskog licemerja, ali i nerazumevanja prošlosti i izbegavanja sopstvene odgovornosti za mračno vreme koje je Srbija preživela".

"Da bismo od budućnosti očekivali bolje dane, ljudi koji danas kreiraju sudbinu zemlje moraju konačno odustati od lažnog patriotizma, lažne istorije i lažne politike", saopštio je LDP.

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Srbije, kazao je danas u Leskovcu da Srbija "ima neslaganja sa Turskom", ali je i osudio pokušaj puča u toj zemlji, poredeći ga sa 5. oktobrom 1999. godine u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: