Četvrtak, 09.06.2016.

08:56

Izrael: Palestinci bez dozvole za putovanja tokom Ramazana

Izraelska vojska ukinula je sve dozvole Palestincima da posete Izrael i putuju u inostranstvo tokom svetog muslimanskog meseca posta Ramazana.

Izvor: Beta/AP

Izrael: Palestinci bez dozvole za putovanja tokom Ramazana
Foto: Tanjug

To se dogodilo nakon što su dva palestinska napadača sinoć ubila četvoro Izraelaca i ranila najmanje petoro ljudi u Tel Avivu, prenosi AP.

Danas je rečeno da je 83.000 dozvola zamrznuto za Palestince na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze da posete porodice u Izraelu, učestvuju u molitvama za Ramazan u Jerusalimu i putuju u inostranstvo preko aerodroma Tel Aviv, navodi AP.

Uz to je izraelska vojska saopštila da je zamrznula dozvole za rad u Izraelu za 204 rođaka napadača i da sprečava Palestince da izađu i uđu u selo Jata na Zapadnoj obali odakle su napadači, prenela je američka agencija.

Kako AP dodaje, dozvola za ulazak i izlazak će biti data samo za humanitarne i medicinske slučajeve.

Četiri osobe su ubijene, a šest je povređeno u napadu u centru Tel Aviva, nedaleko od Ministarstva odbrane, saopštila je izraelska policija.

Komandir policije u Tel Avivu izjavio je da je reč o terorističkom napadu koji su izvela dvojica Palestinaca sa Zapadne obale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: