Mustafa o formiranju kosovske vojske, Srbi neobavešteni

Kosovski premijer Isa Mustafa najavio je da će vrlo brzo biti formirane kosovske oružane snage.

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2016.

12:11

Mustafa o formiranju kosovske vojske, Srbi neobavešteni
Foto: Beta, arhiva

On nije naveo da je o tome postignut ikakav dogovor sa predstavnicima Srba u kosovskom parlamentu, piše danas "Zeri".

"Radimo na uspostavljanju kosovske vojske. To će biti vojska na evropskom nivou i biće primljena u NATO", rekao je nedavno Mustafa.

Istovremeno, predstavnici Srpske liste tvrde da niko sa njima o tome nije razgovarao.

"Zeri" navodi da su srpski predstavnici čak smatrali da su izjave kosovskih političara o skorom formiranju kosovskih oružanih snaga "neozbiljne".

Zamenik kosovskog ministara lokalne uprave i savetnik premijera Bajram Gecaj poručio je, kako prenosi prištinski list, da će "kosovska vojska biti formirana na jedan ili drugi način".

"Teško je reći kada će se to dogoditi, jer moramo da postignemo dogovor sa poslanicima te zajednice. Verujem da postoji opšti konsenzus među albanskim političkim partijama. Još ništa nije konkretno u vezi sa tim da li će Srpska lista podržati, ili se usprotiviti formiranju oružanih snaga", rekao je Gecaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: