Maji Adrovac ukinut pritvor

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor Maji Adrovac, optuženoj da je pomogla N.N. osobi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine.

Izvor: B92

Utorak, 26.04.2016.

16:01

Default images

Njoj je određen je kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Na kraju današnjeg suđenja na kojem je ispitan Beko u svojstvu oštećenog, sud je usvojio predlog njenih branilaca da joj se pritvor ukine.

Sud joj je odredio kućni pritvor uz elektronski nadzor, rekao je Tanjugu branilac Maje Adrovac advokat Momčilo Minić.

Maja Adrovac je u pritvoru provela više od devet meseci od hapšenja 17. jula 2015. godine.

Više javno tužilaštvo je tereti za krivično delo teškog ubistva u pokušaju izvršenog pomaganjem.

U vezu s tim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, a ona tvrdi da ne zna kako se tu našao njen DNK.

Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je "neutvrđenog dana tokom 2014. godine, s umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela".

Ona je, navodi se u optužnici, "nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke 'sig sauer' model P-210 i 'zbrojovka 75', i tako omogućila da je koristi, što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka".

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU 9 mm "luger", kao i da je to municija domaće proizvodnje koju koriste "sig sauer" i "zbrojovka" i da se proizvodi u fabrici "Prvi partizan" iz Užica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: