Deca izbeglice: Izvinite za Brisel (FOTO)

Desetine dece izbeglica u kampu u Grčkoj pružile su podršku žrtvama terorističkih napada u Briselu noseći parole “Izvinite za Brisel“.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

18:10

Deca izbeglice: Izvinite za Brisel (FOTO)
Foto: Tanjug, arhiva

Fotografije dece kruže društvenim mrežama, a napisali su poruke na papirima ili na svojim telima.

Najmanje 34 osobe su poginule, a preko 230 ljudi je povređeno u bombaškim napadima na aerodrom i metro u Briselu.

Na aerodromu u Briselu na kojem su se dogodile dve eksplozije nađena je i treća bomba, koja je deaktivirana, saopštili su zvaničnici. Islamska država je preuzela odgovornost za novi napad terorista u srcu Evrope nakon smrtonosnih napada u Parizu.

Belgijski mediji objavili su fotografiju trojice muškaraca koji su osumnjičeni da su izvršili bombaški napad na aerodromu u Briselu.

Za sada nije objavljen njihov identitet. Prethodno je objavljeno da su dve osobe uhapšene.

Snimak je objavio belgijski list "Dernijer er", koji navodi da su trojica mogućih atentatora snimljeni nekoliko minuta pre dve razorne eksplozije "kako guraju kolica s prtljagom, a svaki od njih na ruci ima rukavicu koja može sakriti detonator eksplozivne naprave".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: