Dečaci našli novčanik sa 500 € i odmah ga vratili

Dvojica učenika iz Bijelog Polja tokom velikog odmora u školi našla su novčanik u kojem je bilo 500 evra i odmah ga predali sekretaru škole, pišu "Novosti".

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2016.

10:56

Dečaci našli novčanik sa 500 € i odmah ga vratili
Foto: GettyImages

Dok su šetali školskim dvorištem za vreme velikog odmora, trinaestogodišnji drugari Aldin Mušović i Darko Lazarević, učenici Osnovne škole "Marko Miljanov" u Bijelom Polju, ugledali su novčanik.

Kada su ga podigli i otvorili, videli su da je u njemu poprilična svota novca.

“Nismo ga brojali, ali videli smo da ima poprilično novca. Jedva smo čekali da dođemo do škole i sekretaru predali novčanik sa parama. Nismo se dvoumili ni jednog trenutka šta da učinimo sa tuđim parama. Žurili smo da predamo pare da se vlasnik ne bi sekirao”, ispričali su dečaci.

Sekretar škole, Miodrag Beli Rakonjac, pronašao je u novčaniku ličnu kartu Bjelopoljca Mersida Nišića, sa kojim je uspostavljen kontakt, navode "Novosti".

“Svi mi u školi ponosni smo na gest naših učenika. Oni trebaju da budu uzor ostalim učenicima, jer su na najbolji način položili jedan veliki životni test”, kaže Rakonjac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: