Ambasador SAD: Pohvala doprinosu Mihajlovićeve

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je u Beogradu sa novopostavljenim ambasadorom SAD Kajlom Skatom.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

14:52

Ambasador SAD: Pohvala doprinosu Mihajlovićeve
Tanjug

On je pohvalio njen doprinos sprovođenju reformi u Srbiji i razvoju bilateralne saradnje.

Američki diplomata je, kako je saopšteno iz kabineta potpredsednice vlade, rekao da očekuje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Mihajlović je ambasadoru Skatu poželela dobrodošlicu i upoznala ga sa ključnim aktivnostima i rezultatima tog resora, uključujući početak izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, napredak Srbije na Duing biznis listi sa 91. na 59. mesto i uvođenje direktnih letova za SAD.

Skat je rekao da je upoznat sa nedavnom posetom inspekcije vazduhoplovnih vlasti SAD aerodromu “Nikola Tesla“, kao deo provere ispunjenosti bezbednosnih uslova i dodao da je uspostavljanje direktnih letova dobra vest za Srbiju.

Mihajlović je istakla da je jedan od prioriteta Vlade izgradnja infrastrukture, gde se pored započetih projekta u Srbiji, priprema i realizacija projekata od regionalnog značaja.

Skat je ocenio da postoji prostor za povećanje ekonomskih aktivnosti američkih kompanija u Srbiji i dodao da povećanje investicija najviše zavisi od stvaranja povoljnog ambijenta za ulaganje.

Kako je naveo, to između ostalog uključuje transparentne i efikasne procedure izdavanja dozvola, kvalitetnu infrastrukturu, predvidiv poreski sistem, što su oblasti u kojima Srbija već beleži određena poboljšanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: