"Mir će doći kad Zapad ne bude bio uz teroriste"

Mir će doći u Siriju ako Zapad i njihovi saveznici na Bliskom istoku "prestanu da podržavaju teroriste", rekao je sirijski predsednik Bašar al Asad.

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2015.

07:00

Default images
Foto: Beta, AP

"Kada zemlje koje sam pomenuo - Francuska, Britanija, SAD, Saudijska Arabija, Katar i ostali prestanu da podržavaju teroriste (naoružanu i nenaoružanu opoziciju), situacija će se popraviti već narednog dana", rekao je Asad u intervjuu za Češku televiziju, prenosi Tass.

Kako kaže, "mir će definitivno doći u Siriju za nekoliko meseci ako zapadne zemlje prestanu to da rade".

"Ako stvarno želite da pobedite teroriste, onda je neophodno preseći njihov dotok municije, oružja, novca, koji uglavnom dobijaju preko Turske uz podršku Saudijske Arabije i Katara", naveo je Asad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: