Slavko Beleslin ponovo na TV B92

Godinama najprepoznatljiviji brend TV B92, informativna redakcija, biće pojačana od sredine novembra angažmanom novinara i prezentera Slavka Beleslina.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2015.

09:34

Default images
Foto: B92

Od ove jesenje sezone dolaskom Slavka Beleslina u news redakciju B92, Ivana Konstantinović, Živana Šaponja Ilić, Maša Mileusnić I Goran Dimitrijević koji godinama brane epitet vesti kojima se najviše veruje, dobiće veliko pojačanje.

"Moj povratak usledio je zbog najboljeg, najbržeg I najkredibilnijeg news programa u zemlji. B92 je kuća koja je izrasla na vestima, ima redakciju koja u svakom trenutku može da otvori specijalni program kao odgovor na svaku temu I tradiciju koja joj daje ogromnu specifičnu težinu", o svom povratku u news redakciju rekao je Slavko Beleslin koji će na TV B92 raditi kao novinar i prezenter vesti u paru sa Ivanom Konstantinović.

Slavko Beleslin medijski je radnik više od 20 godina, započeo je karijeru na BKTV gde je prošao kroz sve nivoe informativnog programa. Radio je kao reporter, urednik i voditelj “Telefakta”, ali I kao urednik zabavnih emisija kao što su “Ja imam talenat”, “Karaoke obračun”, kao urednik I voditelj političkog talk show-a “Piramida” I Nacionalnog dnevnika na TV Pink, oprobao se iI u Bulevaru, a donedavno je uređivao i vodio emisiju “Studio 3” na RTS-u odakle se vratio na B92.

Jedno od najvećih iznenađenja ove jesenje TV sezone, vaš je transfer sa RTS-a na TV B92. Kako je došlo do toga?

Jedan poziv menja sve. Sa jedne strane iznenađenje je bilo I za mene ali sa druge je to potpuno prirodna stvar, I priznaću vam da mi se čini da sam I sam prizvao ovakav razvoj događaja. Upravo kada sam završio jedan veliki posao na Javnom servisu I razmišljao o povratku vestima upravo to mi je ponuđeno. Slučajnost?

Vi ste „svuda pošli, kući došli“. Kakav je osećaj tim povodom?

Upravo takav - topao, pun dobrodošlice I zagrljaja. To su dragoceni trenuci jer obično traju izuzetno kratko u informativnim redakcijama. Već sledeća događaj dana, u našem poslu, od vas napravi staru vest. Uživaću dok traje.

Hoćete li se baviti uredničkim, novinarskim ili prezenterskim poslom?

Odgovor na sva tri pitanja je – da. S tim da su još neke emisije u pripremi ali o tome ćemo kasnije.

Da li ćete raditi u paru ili sami?

Imam neverovatnu sreću što ću ponovo raditi sa Ivanom Konstantinović. Ona je jedna od najboljih urednica I prezenterki vesti u zemlji. Njen odnos prema news programu i njena energija čine da je svaki „live“ pored nje sasvim posebno iskustvo.

Zbog čega ste odlučili da se vratite?

Vrlo je jednostavno – zbog najboljeg, najbržeg I najkredibilnijeg news programa u zemlji. B92 je kuća koja je izrasla na vestima, ima redakciju koja u svakom trenutku može da otvori specijalni program kao odgovor na svaku temu I tradiciju koja joj daje ogromnu specifičnu težinu.

Koje su osnovne karakteristike koje mora da poseduje kvalitetan novinar i urednik informative?

Pravičnost, društvena empatija, plemenitost, radoznalost, izgrađen humor, široko obrazovanje, pun rokovnik telefona, nekoliko pažljivo negovanih talenata I razumevanje porodice da je upravo to vaš život. Pravila posla se podrazumevaju.

Iza vas je dve decenije karijere, kada pogledate unazad, da li je entertaimant ili news vaša „šolja čaja“?

Kada pogledam unazad vidim da se na televiziji, ispred kamera, nikada nisam ni bavio ničim što nisu vesti. Tako da ta dilema ne postoji. News je moj svet.

Jeste li se već sreli sa nekadašnjim kolegama? Raduju li se više oni vama ili vi njima?

Nismo mi ni ovo vreme između proveli potpuno odvojeni jer imam mnogo pravih prijatelja u redakciji. Mislim, ipak, da je moj osmeh za nijansu veći. Ne mogu sad da otkrivam zašto...

S obzirom na to da ste u svom profesionalnom ciklusu „obišli“ skoro sve televizije, hoćete li znati kada se ujutro probudite na koju stranu treba da odete?

Zanimljivo pitanje, moraću prvih nekoliko dana da imam podsetnik! Bez šale, ono što sam ja prošao I dobio zove se pre svega ogromno profesionalno iskustvo. I nemojte ni za trenutak pomisliti da je to, u ovim surovim godinama nestabilnih medija, bila zabavna životna vrteška. Verujte, bio je to teži put.

Čime planirate da se bavite kada odete u medijsku penziju?

Moja karijera je odličan dokaz da niko ne zna šta ga čeka a tek je penzija potpuna misterija. Pre svega mislim da je veliki uspeh doživeti je u ovom poslu. Gledajući iskusnije kolege koje pišu I pod stare dane, čini mi se da je pravog novinara nemoguće penzionisati.

Veliki transfer jedno od najprepoznatljivijih TV lica, Slavko Beleslin napraviće od novembra 2015. tako što se vraća opet news programu u kojem je i izgradio svoje ime.

Karijeru nastavlja na TV B92 u jednoj od najkredibilnihjih informativnih redakcija.

Slavko Beleslin će zaigurno doprineti kredibilitetu informativnog programa koji godinama neguje lidersku poziciju vestima 16:00, 20:00 i 00.00 u kojem tradicionalno prikazuju realan život u Srbiji.

Provokativna pitanja, ekskluzivne informacije, istraživačko novinarstvo i ukazivanje na akutne probleme u društvu – obrazac su po kojem radi Informativna redakcija B92, dok Suzana Trninić i Tatjana Aleksić i dalje kroz intervjue u Kažiprstu nastavljaju da diktiraju politički tempo Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: