Netanijahu najavio rat do smrti teroristima

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da Izrael "vodi rat do smrti protiv palestinskog terora".

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2015.

21:24

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Kazao je i da je dao instrukcije da se ubrza proces rušenja kuća palestinskih terorista, kao jednu od mera da se zaustavi talas terorističkih napada.

Netanijahu je to najavio nakon sastanka sa najvišim bezbednosnim zvaničnicima i rekao da je dao instrukcije da se poveća broj takozvanih administrativnih pritvorenika, bez optužbi i suđenja, razmesti više bezbednosnih snaga u Jerusalimu i na Zapadnoj obali i oteraju agitatori iz jerusalimskog starog grada i sa Brda hrama, na kome se nalazi džamija Al Aksa.

Sastanak je održan nakon što se Netanijahu vratio u Izrael iz Njujorka, gde je učestvovao na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN.

Četvoročasovnom sastanku prisustvovali su ministar odbrane Moše Jaalon, ministar javne bezbednosti Gilad Erdan, šef izraelske armije Gadi Ajzenkot i šef bezbednosne službe Šin bet, Jordam Koen, navode izraelski mediji.

"Vodimo opšti rat protiv palestinskog terorizma", saopštio je Netanijahu posle sastanka u video poruci koje je delio njegov kabinet, navode ći da je "dao instrukcije za daljnje mere da se spreči teror i zaplaše i kazne teroristi".

Netanijahu je dao te instrukcije nakon što su sinoć u Jerusalimu ubijena nožem dva Izraelca i još dvoje ljudi ranjeno, uključujući dvogodišnje dete, u napadu mladog Palestinca, koga su potom ubili policajci, i još jednog napada pre zoru, takođe nožem i u jerusalimskom starom gradu, u kome je ranjen jedan izraelski 15.godišnjak, a napadač likvidiran.

Prethodno je u četvrtak ubijen bračni par jevrejskih naseljenika u oružanom napadu na Zapadnoj obali pred njihovo četvoro maloletne dece.

Izraelska policija je danas preduzela drastičnu meru dvodnevne zabrane Palestincima da ulaze u jerusalimski stari grad, ako tamo ne stanuju, rade i školuju se, naveo je Asošijeted pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: