"Otvaranje granica - kao Nova godina i Božić"

Dan posle otvaranja najvažnijih graničnih prelaza između Srbije i Hrvatske situacija je drugačija u odnosu na slike koje smo viđali prethodnih nekoliko dana.

Izvor: B92

Subota, 26.09.2015.

16:11

Default images

Reporter B92 sa Batrovaca kaže da je kolona teretnjaka duga dva kilometra, da u njoj stoji oko 50 kamiona, ali i da se to smatra uobičajenim za jedan tako veliki granični prelaz.

Putnički saobraćaj sa obe strane se odvija bez problema, sa nekoliko minuta zaustavljanja zbog carinskih i policijskih formalnosti.

Što se ostalih prelaza tiče, otvoren je “Erdut”, a četiri manja prelaza su i dalje zatvorena, mada postoje indicije da će saobraćaj na njima biti normalizovan u narednim danima, s obzirom na to da jenjava talas izbeglica.

Kamiondžije su jedva dočekale otvaranje granica i za B92 rekle da je taj trenutak bio “kao Nova godina i Božić”.

“Sve dobro ide, Hrvati malo koče... Sve je normalno, nadam se da se neće ponavljati jer je to bruka i šteta za nas”, naveli su vozači kamiona.

Pomoćnik komandira stanice pogranične policije Zoran Marčeta rekao je da je angažovan maksimalan broj policijskih i carinskih službenika, koji rade u dve smene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: