"Osnovati kancelariju za saradnju s Rusijom"

SNP će se zalagati da se u Leskovcu osnuje kancelarija za saradnju sa Rusijom kako bi privrednici i poljoprivrednici lakše stigli do ruskog tržišta.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

20:58

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

"Tržište Rusije je najveća izvozna šansa za leskovačke poljoprivredne i prehrambene brendove, kao što su paprika, paradajz, šljiva, višnja, ali i roštiljsko meso", izjavio je predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović,

On je u selu Navalin kod Leskovca u razgovoru sa poljoprivrednicima Jablaničkog okruga istakao da više od 50 odsto stanovništva ovog kraja živi od poljoprivredne proizvodnje i da im je neophodna snažnija podrška države.

Popović je rekao i da neke od velikih kompanija iz Leskovca, kao što su Aktavis ili Falke mogu same da ugovore izvoz u Rusiju, "ali manjim prozivođačima je potrebna institucionalna podrška da to urade".

"Zato će se SNP zalagati da se u Leksovcu osnuje Kancelarija za saradnju sa Rusijom čiji će zadatak biti da pomogne malim i srednjim privrednicima da udruženo i bolje organizovano nastupe na ruskom tržištu“, zaključio je on.

Popović će posetiti čuvenu leskovačku Roštiljadu i razgovarati sa građanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: